Rugby 640G - En roterende planlaser med grønn laserstråle som takler tøffe omgivelser

Av Marius Bang, 2017-04-04 10:00

For håndverkere som arbeider med såvel horisontal som vertikal innretting, både innen- og utendørs, er den pålitelige og robuste bygglaseren Rugby 640G et utmerket supplement til våre eksisterende roterende lasere.

Leica Rugby 640G NY.jpg

Den allsidige roterende planlaseren Rugby 640G er en kvalitetslaser fra Leica, og den er beregnet på horisontal og vertikal nivellering innenfor byggsektoren. Modellen har grønn laserstråle som er som det menneskelige øye oppfatter grønt lys opp til fire ganger bedre enn rødt laserlys.

Denne grønne laseren er basert på den nyeste diodeteknikken, noe som gjør at laserstrålen er synlig opp til 30 m, avhengig av lysforholdene. Ved innendørsarbeider kreves det da som oftest ingen mottaker. Rugby 640G kan også brukes liggende, slik at laserlyset roterer i vertikalplanet. En nyttig funksjon ved f.eks. oppsetting av vegger. Laseren er selvnivellerende horisontalt og vertikalt. Den har en driftstid på nærmere 60 timer og er IP 67-klassifisert.

Videre har Rugby 640G tre ulike skannemoduser for markering innenfor et bestemt område/retning, og det går også an å legge inn fall og helling manuelt, i både X- og Y-ledd. Det finnes også en automatisk såkalt ”plumb down”-funksjon, der en grønn laserstråle gir et eksakt referansepunkt i lodd, vinkelrett mot rotasjonsplanet.

Planlaseren leveres sammen med millimetermottakeren Rod Eye 120G samt alkaliske batterier.

Les mer om produktet her og se øvrige produkter fra Leica her!
Artikkel nr. 23207-1019

 

Kategorier: Måleteknikk

Marius Bang

Marius Bang

Produktsjef Måleteknikk/Elektroverktøytilbehør

Marius.Bang@Luna.no

Kommentarer